Hoe full-time in de bediening staan in België?

Hoe full-time in de bediening staan in België?

Fulltime bezig zijn in het Koninkrijk van God is in België niet zo gemakkelijk als het om vergoeding en betaling gaat. Veel christelijke gemeenten en organisaties hebben onvoldoende middelen om mensen tewerk te kunnen stellen. Aftrekbaarheid van schenkingen, giften aan dergelijke organisaties is veelal niet mogelijk omdat ze niet erkend zijn door de Belgische overheid. Maar ondanks deze belemmeringen hebben we toch toegewijde mensen nodig in de gemeenten en bij projecten in het Koninkrijk van God. De vraag waar voor we staan is: Hoe kunnen deze barrières overwonnen worden?

We willen samen daarover nadenken en ingaan op vragen die te maken hebben met:

  • De roeping van de werker, de diverse juridische modellen om mensen tewerk te stellen in het koninkrijk van God in België.
  • de fiscale en sociale valkuilen van de financiering.
  • Wat zijn de kosten, etc.

PROGRAMMA:

Meer hierover zal besproken worden op: Zaterdag 13 mei 2017 van 9u30 tot 12u

Plaats: Heartbeat Church  Jan Tieboutstraat 21 – 1731 Zellik (Asse)

Vrijwillige bijdrage ter plaatse.

Wie is Jaap Vergauwe?

Jacob is werkzaam geweest als accountant-fiscaal adviseur bij een middel groot accountantsbureau in Nederland tot en met 1991, daarna ging hij fulltime in de bediening in België.

Sindsdien is hij betrokken bij gemeente-opbouw en onderwijs in gemeenten hoofdzakelijk in West-Vlaanderen; de oprichting en financiering van de School met de Bijbel in Kortrijk; Mijn Oogappel, een basisschool voor het buitengewoon onderwijs en de koepel van scholen met de Bijbel in Vlaanderen (IPCO). Nu is Jacob gemeenteleider in een snelgroeiende kerk in Woesten (Vleteren) en lid van het ECV-werkersteam
Facebook

Want to support?

Mail

 
© Heartbeat Church 2016.